Særudstillinger

Særudstilling - Bunkermuseum Hanstholm

Særudstilling: Kære Fjende/Lieber Feind

Periode: 8. maj 2022 - november 2023

Med udgangspunkt i vidneberetninger om 2. Verdenskrig i Hanstholm skaber kunstnerne Birgit Bjerre og Alex Mørch en udstilling, der forsøger at skildre de stærke følelsesmæssige kontraster, som en krig uvilkårligt fremtvinger. Udstillingen er skabt til Bunkermuseum Hanstholm fysiske rammer og vil ned sit kunstneriske greb forsøge at vise krigens ”anden side”.

 

Zeugnisse vom Zweiten Weltkrieg in Hanstholm ist der Ausgangspunkt einer Ausstellung von den Künstlern Birgit Bjerre und Alex Mørch, die versuchen soll, die starken emotionellen Kontraste zu schildern, die unwillkürlich vom Krieg hervorgezwungen werden. Die Ausstellung ist für die physischen Rahmen des Bunkermuseums Hanstholm geschafft und soll durch Hilfe der Kunst die „andere Seite“ des Krieges zeigen.


Særudstilling - Heltborg Museum

Sommerudstilling: Poul Ekelund: Levende skabning levende landskab

Periode: 11. juni 2022 - 4. september 2022

Læs mere


Særudstilling - Heltborg Museum

Særudstilling: Erland Knudssøn Madsen: Udvalgte plakater 1963-2022

Periode: 11. juni 2022 - 30. oktober 2022

Læs mere


Særudstilling - Vorupør Museum

Særudstilling: Smagen af Thy

Periode: 21. april 2021 - 30. oktober 2022

På Vorupør Museum kan du gå på opdagelse i udstillingen "Smagen af Thy", der handler om Thys vilde spiselige planter. Du kan høre om, hvad planterne har betydet i hjemmene før i tiden, og hvad planterne betyder for Thy i dag. Hvad smager Thy egentlig af? I løbet af sommeren har vi forskellige aktiviteter på Museet.

Museet er indrettet i et gammelt bådværft, hvor man kan se genstande fra kyst- og fiskerlivet i begyndelsen af forrige århundrede. I sommerhalvåret byder Vorupør Museum på madarrangementer og aktiviteter på det gamle værksted. Du kan hygge dig i vores dejlige forhave eller i den solrige gård – begge steder er du velkommen til at spise din madpakke.


 

Særudstilling - Fiskerhuset i Agger

Filmfremvisning: Det blæser op til storm

Periode: 26. juni 2022 - 7. august 2022

I fiskerhusets anneks vises filmen "Det blæser op til storm". Filmen er optaget af Felix Film i 1950erne i Agger og omagn, og handlingen beretter om den uro og ængstelse, som to drenge kan afstedkomme, når de driver til havs i en simpel jolle. Læs mere


Særudstilling - Fiskerhuset i Agger

Bachelorprojekter: Kantens potentialer

Periode: 26. juni 2022 - 7. august 2022

I fiskerhusets anneks udstilles bachelorprojekter fra arkitektuddannelsen på Det Kongelige Akademi i København. Projekterne er blevet til under vejledning af Knud Aarup Kappel, institut for bygningskunst, by og landskab. Læs sidste års beskrivelse af udstillingen HER. I år er det dog uden grundmodellen og vægtegningen.