Særudstillinger

Særudstilling - Thisted Museum

Historien om to huse - det nye Thisted Museum

Periode: 24. juni 2023 - 31. december 2023

I juni 2023 åbnede Museum Thy sin nye udstilling i Thisted i Jernbanegade. De to huse, som rummer det nye Thisted Museum, Jernbane 11 og 15, blev købt af Museum Thy i 2018. Husene, som rummer det nye museum, er imidlertid ikke nye, men har en historie, som strækker sig tilbage til 1887. Historien om de to huse, om hvad der foregik dem og om nogen af deres fremmeste beboere fortælles i særudstillingen ”Historien om to huse - det nye Thisted Museum”. Jernbanegade 15 rummede frem til 2006 Thisted Amts Tidende/Thisted Dagblad – og den del af historie indtager naturligvis en fremtrædende plads, det samme gælder avisens redaktør gennem 50 år, M. Aaberg, som nåede at bo i huset i 46 år.


Særudstilling - Heltborg Museum

Sommerudstilling: Ken Zier - Havet ved verdens ende

Periode: 16. september 2023 - 29. oktober 2023

Ken Zier viderefører i sine typisk store malerier en traditionsrig genre, marinemaleriet.

Han har livet igennem som ivrig sejler været nært knyttet til havet, og har også som barnebarn af Løkkenmaleren Wolmer Zier kunnet hente inspiration hos dennes motiviske forkærlighed for det maritime.

Ken Ziers teknisk brillante, naturalistiske søstykker eller havskaber kombinerer fotografiets øjebliksbundne flygtighed med maleriet tidslige tyngde, kontemplation og egenhændige, tit taktilt-pastose penselskrift. Resultatet formidler fascinationen af bølger og (modlys)glitrende evigt foranderlige vandmasser.

.


Særudstilling - Heltborg Museum

Særudstilling: Jens Søndergaard og den sorte kunst

Periode: 1. april 2023 - 29. oktober 2023

Et farvemættet lærred med en klar blå himmel, et grønt landskab og mennesker i farvestrålende tøj, eller som Jens Søndergaard selv betegnede det: ”Farvekraft ad helvede til”. Den ekspressive stil med de stærke farver og de store formater er for mange det, der karakteriserer Jens Søndergaards værker. I løbet af sit virksomme liv, arbejdede han imidlertid også med tegning, akvarel og grafik. Særligt det sort/hvide litografi står i kontrast til den farvekraft vi ellers forbinder med Søndergaard. Museum Thy har i sin samling en del af Søndergaards sorte litografiske tryk, som nu udstilles på Heltborg Museum hele sæsonen 2023.


Særudstilling - Bunkermuseum Hanstholm

Særudstilling: Kære Fjende/Lieber Feind

Periode: 1. februar 2023 - 30. november 2023

Med udgangspunkt i vidneberetninger om 2. Verdenskrig i Hanstholm skaber kunstnerne Birgit Bjerre og Alex Mørch en udstilling, der forsøger at skildre de stærke følelsesmæssige kontraster, som en krig uvilkårligt fremtvinger. Udstillingen er skabt til Bunkermuseum Hanstholm fysiske rammer og vil ned sit kunstneriske greb forsøge at vise krigens ”anden side”.

 

Zeugnisse vom Zweiten Weltkrieg in Hanstholm ist der Ausgangspunkt einer Ausstellung von den Künstlern Birgit Bjerre und Alex Mørch, die versuchen soll, die starken emotionellen Kontraste zu schildern, die unwillkürlich vom Krieg hervorgezwungen werden. Die Ausstellung ist für die physischen Rahmen des Bunkermuseums Hanstholm geschafft und soll durch Hilfe der Kunst die „andere Seite“ des Krieges zeigen.

 


Særudstilling - Vorupør Museum

Særudstilling: Smagen af Thy

Periode: 1. april 2021 - 29. oktober 2023

På Vorupør Museum kan du gå på opdagelse i udstillingen "Smagen af Thy", der handler om Thys vilde spiselige planter. Du kan høre om, hvad planterne har betydet i hjemmene før i tiden, og hvad planterne betyder for Thy i dag. Hvad smager Thy egentlig af? I løbet af sommeren har vi forskellige aktiviteter på Museet.

Museet er indrettet i et gammelt bådværft, hvor man kan se genstande fra kyst- og fiskerlivet i begyndelsen af forrige århundrede. I sommerhalvåret byder Vorupør Museum på madarrangementer og aktiviteter på det gamle værksted. Du kan hygge dig i vores dejlige forhave eller i den solrige gård – begge steder er du velkommen til at spise din madpakke.