Særudstillinger

Særudstilling - Thisted Museum

Thy - Længslernes Land

Periode: 1. februar - 22. oktober 2017

I efteråret 2016 udgav Museum Thy bogen THY – længslernes land, hvor en lang række afdøde og nulevende forfattere, fotografer og billedkunstnere bidrog. På udstillingen vises en del af de afbildede malerier fra bogen, tillige med citater af afdøde forfattere. Alle kunstværkerne er i museet eje og opbevares i magasinet, men nu er der en enestående mulighed for at se værkerne med egne øjne.


Særudstilling - Thisted Museum

Nyt om gammelt

Periode: 1. juli - 22. oktober 2017

Museet har gennem crowdfunding blandt J.P. Jacobsen-selskabets medlemmer indkøbt et maleri af J.P. Jacobsens gode ven, Axel Viggo Wörmer. I en miniudstilling udstilles selve maleriet og historien bag.


Særudstilling - Thisted Museum

Fantasifulde strikkede fugle og fisk

Periode: 11. juli - 28. oktober 2017

I forbindelse med den internationale strikkedag blev der strikket en del farvestrålende fugle og fisk. Kreativiteten har fået frit spil, så det er ikke almindeligt hverdagsstrik, der er i udstillingen.


Særudstilling - Heltborg Museum

Ane Henriksen i møde med Jens Søndergaard

18. juni - 29. oktober 2017

Billedkunstner og væver Ane Henriksen vender tilbage til Thy med en håndfuld store billeder, som er inspireret af maleren Jens Søndergaards værker. Igennem flere år har Ane Henriksen arbejdet med billedtæpperne bl.a. på Statens Værksteder på Gammel Dok i København. Ane Henriksen har tidligere boet 25 år i Thy - især i Hanstholm-området og vævet billeder med inspiration fra naturen og kulturen her.


Særudstilling - Heltborg Museum

Ulrik Møller

23. september - 29. oktober

Ulrik Møllers oliemalerier udstilles i Heltborg i løbet af efteråret. Ulrik Møller er kendt for sine naturalistiske landskabsmalerier og blandt andet sin fascination af flyvemaskiner, naturen og færger. Arr.: Sydthy Kunstforening.