Særudstillinger

Særudstilling - Thisted Museum

Liv i Kludene - Thyboernes Tøj

Periode: 11. februar - 12. august 2018

Museum Thy har mange tekstile skatte i magasinet. Nu kommer de frem i lyset for en stund. Tøj kan fortælle mange historier, om en egn, om en person, og skiftende tiders op- og nedgang – ja, meget mere end man kan forestille sig. Udstillingen vil vise tøj til alle generationer og alle lejligheder gennem de sidste par hundrede år. I forbindelse med udstillingen er der udgivet en artikelsamling udfærdiget af væverske og arkitekt Liv Stange, der i de seneste årtier har været ansvarlig for museets tekstilsamling. Artikelsamlingen kan erhverves i museets butik.

 


Særudstilling - Heltborg Museum

Susanne Tvermoes - et kunstnerliv i Thy

Periode: 24. marts - 27. maj 2018

Kunstneren Susanne Tvermoes har hele livet arbejdet med blade – fra blomster, træer og vækster. Af tørrede blade har hun så udført kunstværker, som i deres motiv ofte har taget udgangspunkt mytologi, sagn og eventyr – og gerne med udgangspunkt i Thy. Susanne Tvermoes har rundet de 80 år, og udstillingen er således både retrospektiv – men også en hyldest til hendes helt unikke kunstnerliv og produktion.


Særudstilling - Thisted Museum

Nyt om gammelt

Periode: 16. november - ??

I år(2017) markeres 100-året for salget af Dansk Vestindien til USA, men allerede i 1848 lagde generalguvernør Peter Von Scholten kimen til salget ved på eget initiativ at frigive slaverne. Peter von Scholten blev født og døbt i Vestervig.