Særudstillinger

Særudstilling - Thisted Museum

Liv i Kludene - Thyboernes Tøj

Periode: 11. februar - 9. september 2018

Museum Thy har mange tekstile skatte i magasinet. Nu kommer de frem i lyset for en stund. Tøj kan fortælle mange historier, om en egn, om en person, og skiftende tiders op- og nedgang – ja, meget mere end man kan forestille sig. Udstillingen vil vise tøj til alle generationer og alle lejligheder gennem de sidste par hundrede år. I forbindelse med udstillingen er der udgivet en artikelsamling udfærdiget af væverske og arkitekt Liv Stange, der i de seneste årtier har været ansvarlig for museets tekstilsamling. Artikelsamlingen kan erhverves i museets butik.


Særudstilling - Heltborg Museum

Efterårsudstilling: Færømalere

Periode: 8. september - 31. oktober 2018

Sydthy Kunstforeninges efterårsudstilling præsenterer udvalgte Færø-kunstnere: Eydun av Reyni, Torbjørn Olsen, Marius Olsen, Zacharias Heinesen, Arnold Vegghamar, Bardur Jakupsson, Gudrid Poulsen. Der vises: Maleri, grafik og keramik. Fernisering lørdag d. 8. september kl. 14.00

 


Særudstilling - Thisted Museum

 

Nyt om gammelt

Periode: 16. november - ??

I år(2017) markeres 100-året for salget af Dansk Vestindien til USA, men allerede i 1848 lagde generalguvernør Peter Von Scholten kimen til salget ved på eget initiativ at frigive slaverne. Peter von Scholten blev født og døbt i Vestervig.