Særudstillinger

Særudstilling - Thisted Museum

Historien om to huse - det nye Thisted Museum

Periode: 24. juni 2023 - 27. februar 2024

I juni 2023 åbnede Museum Thy sin nye udstilling i Thisted i Jernbanegade. De to huse, som rummer det nye Thisted Museum, Jernbane 11 og 15, blev købt af Museum Thy i 2018. Husene, som rummer det nye museum, er imidlertid ikke nye, men har en historie, som strækker sig tilbage til 1887. Historien om de to huse, om hvad der foregik dem og om nogen af deres fremmeste beboere fortælles i særudstillingen ”Historien om to huse - det nye Thisted Museum”. Jernbanegade 15 rummede frem til 2006 Thisted Amts Tidende/Thisted Dagblad – og den del af historie indtager naturligvis en fremtrædende plads, det samme gælder avisens redaktør gennem 50 år, M. Aaberg, som nåede at bo i huset i 46 år.

 


Særudstilling - Vorupør Museum

Særudstilling: Smagen af Thy

Periode: 1. april 2021 - 31. oktober 2024

På Vorupør Museum kan du gå på opdagelse i udstillingen "Smagen af Thy", der handler om Thys vilde spiselige planter. Du kan høre om, hvad planterne har betydet i hjemmene før i tiden, og hvad planterne betyder for Thy i dag. Hvad smager Thy egentlig af? I løbet af sommeren har vi forskellige aktiviteter på Museet.

Museet er indrettet i et gammelt bådværft, hvor man kan se genstande fra kyst- og fiskerlivet i begyndelsen af forrige århundrede. I sommerhalvåret byder Vorupør Museum på madarrangementer og aktiviteter på det gamle værksted. Du kan hygge dig i vores dejlige forhave eller i den solrige gård – begge steder er du velkommen til at spise din madpakke.