Særudstillinger

Særudstilling - Thisted Museum

Særudstilling: TING fra THY

Periode: 11. oktober 2019 - ?

Thisted Museum lukker stille og roligt ned i løbet af den næste tid for i en nær fremtid at genopstå med helt nye udstillinger i de nyerhvervede lokaler på den anden side af gaden. Det markerer vi med en sidste særudstilling i de gamle, velkendte rammer i den gule villa på Jernbanegade 4 i Thisted. 

Særudstillingen kalder vi TING fra THY, og vi vil i udstillingen formidle de bedste genstande og gode historier fra vores fantastiske egn. Museet råder over en samling på rundt regnet 110.000 genstande, men det er kun en lille brøkdel, der er vist frem for publikum Med særudstillingen vil vi gerne vise eksempler på, hvad der i løbet af de 114 år museet har eksisteret, er samlet ind, og ikke mindst de historier, der er knyttet til hver eneste genstand. 

Men et museum kan ikke eksistere uden brugere og borgere, der vil museet. Derfor har vi inviteret 25 thyboer, indfødte og tilflyttere; unge som gamle, til at udvælge genstande, der fortæller noget om Thy, om at være thybo eller som vedkommende har en personlig relation til. Hver genstand er personligt udvalgt og begrundet.

Hvad synes du, der bør være udstillet på et museum?


Pop up-udstilling - Jernbanegade 11, Thisted

GENBRUG & BEVARING

Periode: 8. februar 2020 - 23. februar 2020

Vi inviterer indenfor i museets nye hus Jernbanegade 11 med en midlertidig udstilling med fokus på genbrug og bevaring.

Thisted By: Kommunen udstiller den nye bevarende lokalplan, og du kan se borgmesterens, arkitektens og historikerens bud på, hvilke elementer i bybilledet, der har betydning i Thisted. Gæsterne opfordres til at gå en tur med et kamera og bidrage til udstillingen.

Tråd, saks, papir – Thyboden gendigtet: En historiker, en forfatter og en kunstner beretter om Thyboden i Snedsted, der en af de ældste genbrugsbutikker i Thy.

Åben alle dage kl. 11.00-16.00. Gratis adgang og kaffe på kanden!