Særudstillinger

Særudstilling - Thisted Museum

Liv i Kludene - Thyboernes Tøj

Periode: 11. februar - 9. september 2018

Museum Thy har mange tekstile skatte i magasinet. Nu kommer de frem i lyset for en stund. Tøj kan fortælle mange historier, om en egn, om en person, og skiftende tiders op- og nedgang – ja, meget mere end man kan forestille sig. Udstillingen vil vise tøj til alle generationer og alle lejligheder gennem de sidste par hundrede år. I forbindelse med udstillingen er der udgivet en artikelsamling udfærdiget af væverske og arkitekt Liv Stange, der i de seneste årtier har været ansvarlig for museets tekstilsamling. Artikelsamlingen kan erhverves i museets butik.

 


Særudstilling - Heltborg Museum

Sommerudstilling: Kunstsammenslutningen Jylland

Periode: 17. juni - 26. august 2018

Kunstnergruppen har ladet sig inspirere og udfordre af Jens Søndergaards værker. I forskellige kunstneriske udtryk tolker, fortolker og nytolker de hans kunstneriske udtryk i museets sale. Sydthy Kunstforening i samarbejde med Heltborg Museum.


Særudstilling - Missionshuset Tabor

Missionshuse i Thy og Indre Missions historie

1. juli - 14. august 2018

I det gamle missionshus Tabor udstilles genstande med relation til Indre Mission i Thy. Missionshuset er i sig selv en udstilling med talerstol og andet inventar. Man kan således på en gang både se et bevaret missionshus og læse og høre fortællingen om bevægelsens historie og hvorledes man i dag praktiserer sin tro. Sted: Hørstedvej 2, Harring, Snedsted. Åbningstider: Hver tirsdag og torsdag kl. 14.00-16.00


Særudstilling - Fiskerhuset Agger

Ålen - en underlig fisk

Periode: 1. juli - 12. august 2018

Sommerens særudstilling i Fiskerhuset har titlen "Ålen - en underlig fisk". Ålen har gennem historien spillet en særlig rolle for folk, der boede nær å, sø og fjord. Både som selvfølgelig mad, men også i kraft af fortællinger om sære hændelser med ålen. Faktisk er ålen lidt omgærdet af mystik, som udstillingen vil forsøge at afvriste den.


Særudstilling - Thisted Museum

Nyt om gammelt

Periode: 16. november - ??

I år(2017) markeres 100-året for salget af Dansk Vestindien til USA, men allerede i 1848 lagde generalguvernør Peter Von Scholten kimen til salget ved på eget initiativ at frigive slaverne. Peter von Scholten blev født og døbt i Vestervig.