Særudstillinger

Særudstilling - Heltborg Museum

Efterårsudstilling: Dorthe Kudsk Harbo og Birte Ohsten

Periode: 14. september - 31. oktober 2019

Dorthe Kudsk Harbo er født 1978 i Thy, hvor hun voksede op med stor kærlighed for naturen. Uddannet på skulpturlinien på Århus Kunstakademi 1999-2004. Naturen er hendes direkte kilde til energi, og det er også fra den, hun henter inspirationen til sine værker. 
For tiden er hendes foretrukne udtryksformer er ståltråd, bronze og tegning. 

Derudover udstilles udvalgte værker af den for nyligt afdøde Birte Ohsten, der portrætterede Thy, naturen, landskabet og mennesker i akvarel eller olie i knap 50 år. Særligt klithedens farvespil og de lyse skyer ved Stenbjerg har hun foreviget.


Særudstilling - Thisted Museum

Mini-udstilling: Flaskepost til fremtiden

Periode: 1. juli - 22. september 2019

100 flasker med breve til fremtiden

100 elever fra friskoler, folkeskoler og forfatterskoler har skrevet 100 personlige breve til 100 "fremtidsvenner", der først må åbne flaskerne og læse indholdet om 100 år. Idéen, der stammer fra Kulturrummets Nikolai Nedergaard Banke, går ud på, at eleverne sender et "kram" ud i fremtiden, hvor de udtrykker deres håb, drømme og ønsker, men de vil sandsynligvis aldrig selv opleve modtagerens overraskelse eller glæde over en hilsen fra fortiden. Det er altså en fuldkomment uselvisk handling, der sender noget positivt ud i verden uden at forvente noget igen. 

Vi udstiller flaskerne inden de bliver forsvarligt gemt i 100 år på museets magasin. 

Måske din eneste chance for at opleve flaskerne, da de ikke vil blive vist frem igen før år 2119.


Særudstilling - Thisted Museum

Ånden fra '68

Periode: 12. oktober 2018 - 22. september 2019

"1968" står som symbol for en hel generation og er blevet et begreb i sig selv. Vi markerer halvtredsåret med en udstilling, der fortæller om strømningerne bag og følgerne af ungdomsoprøret, både lokalt, nationalt og internationalt. Udstillingen fokuserer på stemning, lyd og billeder, ikke udelukkende fra året 1968, men også de bølger og dønninger ungdomsoprøret satte i værk i de følgende år.

Kom f.eks. ind og sæt dig i ungdomshybelen og lyt til nogle af tidens toner, eller sæt dig i "mor og fars" sofa og læs i de kulørte blade.