Jul

Til skoler og børnehaver

Jul i Thy

Vi vil så gerne have besøg af en masse glade børn her op til jul, så derfor har vi bestemt os for at bygge en særlig juleudstilling til jer.

Årets julearrangementer består af fire dele:

  • En stor julekalender formet som et kort over Thy. Hver dag åbner vi en låge og ser, hvad der gemmer sig bag den. Der kan være mange spændende ting bag sådan en låge, og Rune vil gerne fortælle om sagerne.
  • En gammeldags høkerbutik, hvor Eva vil fortælle om, hvad en høkerbutik er. Der vil også være mulighed for at købe julesager, måske en lille gave til mor og far, eller måske lidt til den søde tand.
  • En udstilling om julens traditioner, hvor vi kan høre om juletræer, adventskranse, Jakobsstiger og meget meget mere.

Hov, det var da kun tre? Den fjerde del af vores museumsjul er lidt anderledes, for i år har vi besluttet, at vi vil gøre Svend Sørensens nissebog "Bertel Risengrød" tilgængelig her på siden. Bogen er skrevet i 1986, har været sendt i lokalradioen og handler om Andreas, der på loftet af Thisted Museum møder nissen Bertel, som gennem en række fortællinger tager ham på en rejse rundt i Thys mange steder og historier. Bogen er nok ikke for de allermindste, men den gnavne nisse og hans lokalhistorier er helt sikkert egnet til at læse højt for skolebørn på mellemtrinnet. Bogen kommer både som lydbog og som pdf-filer. Hvert kapitel udkommer dagen før, så man lige kan læse historien igennem før børnene skal være med. Klik her for at finde Bertel Risengrød. 1. kapitel ligger allerede klar. :)

Praktisk:

Det koster 150 kr. at komme på besøg, og vi har plads til op til 28 børn ad gangen. Et besøg varer omkring 45 minutter.

Vi kører efter først til mølle-princippet, så ring ind så hurtigt som muligt, hvis du har udset dig en særlig tid. Tilmelding sker på tlf. 9792 0577. Husk at oplyse skole/institution, kontaktoplysninger, børnenes alder, antal børn, evt. EAN eller anden faktureringsmulighed.

Tilgængelige tider:
Mandage-torsdage: 8.30, 9.15, 10.15, 11.00, 12.30 og 13.15
Fredage: 8.30, 9.15, 10.15, 11.00 og 11.45

Vi glæder os meget til at se jer til jul på Thisted Museum!

Med venlig hilsen Rune