Butik

Museum Thys butikker

På museets afdelinger i Vorupør, Hanstholm og Heltborg kan du også handle i vore museumsbutikker. Udvalget er forskelligt, men her på siden kan du se nogle af de ting, vi udbyder til salg. Ring i forvejen, hvis du leder efter noget specifikt.


  • Bøger og DVDer fra Museum Thy

  • Kopismykker baseret på fund 

  • Jernalderskeen fra Ginnerup


Bøger og DVDer fra Museum Thy

Kan købes i butikkerne på museumsafdelingerne. Bøgerne kan også bestilles via email til butik@museumthy.dk, hvorefter vi sender faktura med kontonummer på. Vi arbejder på en webshop, så du kan bestille bl.a. bøger direkte fra hjemmesiden, men så langt er vi ikke endnu.

 

Kirsten og Arne plukker bær

Børne- og billedbog, der følger Kirsten og Arne på deres tur ud på klitheden for at plukke bær. Indeholder også en opskrift på blåbærsyltetøj fra Andrea Christensen i Klitmøller. Den lille bog er lavet i forbindelse med udstillingen "Smagen af Thy" på Vorupør Museum. Forfattere: Christina Gjørup Madsbøll, Charlotte Boje H. Andersen og Rune K. Tjørnild. Illustrationer: Stine S. Fohlmann. 15 sider.

Pris: kr. 20,-

 

Smagen af Thy

Katalog indeholdende udstillingsteksterne fra den etnobotaniske udstillinge "Smagen af Thy" på Vorupør Museum. Etnobotanik studerer planterne og os. Planter spiller en vigtig - og ofte overset - rolle i historien. Forfattere: Christina Gjørup Madsbøll og Michael Riber Jørgensen. 42 sider

Pris: kr. 50,-

 

Lild Strand i mands minde - fortællinger fra et fiskerleje

I 2019 gennemførte Museum Thy en undersøgelse i Lild Strand med fokus på at indsamle materiale fra ”Mands Minde”, altså så langt tilbage, som nogen kan huske. Bogen indeholder fortællinger sange, erindringer og fotografier, der giver et indblik i livet i et fiskerleje i anden halvdel af det 20. århundrede. Forfatter: Christina Gjørup Madsbøll. 119 sider

Pris: kr. 150,-

 

Olsen-Banden i Thy - Filmen, optagelserne og stederne

I 2021 er det 50 år siden, filmklassikeren "Olsen-Banden i Jylland" blev optaget. De centrale dele af filmen blev indspillet i Thy, og de store, tyske bunkere i Hanstholm spillede en helt central rolle i filmen. Fordi Bunkermuseum Hanstholms bunkere var så vigtige kulisser i filmen, markerer Bunkermuseum Hanstholm filmens 50 års-jubilæum ved den 26. juni at udgive denne bog og åbne en særudstilling – begge med titlen ”Olsen-Banden i Thy”. Bogen og udstillingen fortæller om filmen, filmoptagelsernes forløb i 1971 samt om de lokaliteter i Thy, som optræder i filmen. Både bog og udstilling er blevet til i samarbejde med Olsenbandenfanclub Deutschland og Nordisk Film. Forfattere: Jens Andersen, Jimmy Munk Larsen, Steffen Paatz og Paul Wenzel. 119 sider.

Pris: kr. 150,-

 

Smedegård

En engelsksproget bog om en byhøj fra den ældre jernalder nær Nors, Thy. Arbejdet med bogen er udført af arkæologer, en zoolog og eksperter i makrofossiler. Resultaterne udvider vores forståelse af dyrehold, landbrug, jagt, fiskeri, arbejdet med benredskaber, tekstiler og meget mere fra perioden. Af de mere eksotiske fund kan nævnes hvalknogler, en hane og æselknogler. 572 sider.

Pris: kr. 348,-

 

Ting fra Thy

Særtryk fra og om særudstillingen Ting fra Thy. 25 thyboer har været på Museum Thy's magasin og udvalgt genstande, der siger noget om Thy eller det at være thybo.  80 sider.

Pris: kr. 50,-
Sælges også i en pakke med Liv i kludene og Festskrift for Aksel Kristensen for 100,-)

BIRTE OHSTEN - Akvareller fra Thy

En rejsebog om Thy i billedkunsteren Birte Ohstens(1934-2019) akvareller fra de sidste 50 år. Tekst: Jytte Nielsen. 92 sider.

Pris: kr. 150,-

 

THY. Fjorden, landet og lyset

Thy er ikke kun hav! Det var Thisted-fotografen Klaus Madsens udgangspunkt, da han opfordrede Museum Thy til at udgive en fotobog med motiver fra Thys limfjordskyst. Resultatet er blevet, at han har bedt to andre fotografer om at bidrage med nogle af deres bedste billeder. Det drejer sig om Knud E. Jensen fra Ullerup ved Heltborg og Kristian Amby fra Nors. 120 sider.

Pris: kr. 150,-

 

Atlantvolden i Nordjylland

Den perfekte julegave til bunkernørder og alle andre med interesse for 2. Verdenskrig: Tobindsværket om de tyske befæstningsværker i Nordjylland.

Første bind bærer undertitlen ”Hitlers krig og befæstningen af Nordjylland” og omhandler perioden 1940-1945. Andet bind har undertitlen ”Mennesker og efterliv” og behandler såvel hverdagslivet for lokalbefolkningen, side om side med de tyske soldater ved kystbyerne, som arbejderne, der byggede bunkerne, og den historie, der knytter sig til Atlantvoldens bunkere fra befrielsen og frem til i dag.

Bøgerne er redigeret af Bunkermuseum Hanstholms Jens Andersen, der også har leveret en stor del af indholdet, og de er blevet til i samarbejde med Vendsyssel Historiske Museum, Nordjyllands Kystmuseum og Aalborg Universitet.

Pris: kr. 499,-

 

Historisk Årbog Thy 2019

145 sider fyldt med lokalhistoriske artikler, fra sydvest til nordøst i Thy og fra oldtiden til i dag.

Kan købes på Thisted Museum.

Pris: kr. 195,- (de seneste årgange kan også købes i begrænset omfang og til reduceret pris - spørg i butikken!)

 

Viljen til Velfærd, Velstand og Vækst

Iværksættere, Entreprenører og Industriherrer i Provinsen

Antologien Viljen til Velfærd, Velstand og Vækst opsporer historien om en række entreprenante iværksættere, som gjorde en afgørende forskel på udviklingen i deres hjemegn omkring Limfjorden. Det er historien om driftige erhvervsfolk og visionære lokalpolitikere med en udtalt ambition om at skabe gode rammer for udviklingen af velfærd og velstand i lokalsamfundet. Hanstholm Havn er det lokale bidrag fra Thy.

271 sider. Antologien er skrevet af medarbejdere ved Center for Kulturarvsforskning og -formidling, som er et samarbejde mellem Limfjordsmuseernes Samvirke og Institut for Kultur og Globale Studier på Aalborg Universitet. Udgivet på Aalborg Universitetsforlag.

Pris: kr. 250,-

 

Jul i Thy 2019

Det traditionsrige, årlige julehæfte.

http://www.julithy.dk/

Kan købes i Museum Thys afdelingers butikker, i boghandler og i de fleste dagligvarebutikker i Thy.

Pris: kr. 90,-

 

Ålen - en underlig fisk

Forfattere: Svend Sørensen og Tage Leegaard.

Fra forordet: "Det har været beretningen om drenges fascination ved at fiske et par enkelte ål og den voksnes stolthed over storfangster med flere hundrede pund i rusen. Og alle husker, da de fangede den store ål på næsten 6 pund. Det er blevet til historien om de mange, mange måder at fange ålene på, og det er blevet til fortællingen om de forskellige måder at tilberede den på. Vi har fået fortalt, hvordan den har været en handelsvare og en eksportartikel. I dag kommer mange af de ål, vi spiser, fra opdræt, så vi stadig kan få vores stegte ål. Men man har stadig ikke held med at få den til at yngle i fangenskab.

Historikerne ved, at ålen har været eftertragtet lige siden jægerstenalderen. Bogen her er for det meste en skildring af de sidste hundrede år, og hvad den har betydet for den lokale kultur. Men ålekrogen har også fat i historien længere tilbage i tiden. Men vi ved ikke det hele – for ålen er en underlig fisk."

Udgivet af Museum Thy og Forlaget Knakken. 132 sider.

Pris kr. 100,- (før 199,-)

 

Lyset og livet. H.C. Andersen og J.P. Jacobsen

Forh. sognepræst Kaj Mogensen sammenholder H.C. Andersens roman "At være eller ikke være" (1857) med J.P. Jacobsens roman "Niels Lyhne" (1880). Begge romaner belyser det samme tema: kristendom og ateisme. Begge romaner er eksistensbelysning. De vil på hver deres måde oplyse og oplive. Deraf bogens titel. Der er tale om en videnskabelig fremstilling, hvor religionsvidenskab, teologi, filosofi og litteraturvidenskab sammenholdes, men selvom der er tale om forskning, er fremstillingen holdt i et sprog, så alle, der er interesserede i to af de vigtigste forfatterskaber i dansk litteratur, vil have glæde og udbytte af at læse den.

Udgivet i samarbejde mellem J.P. Jacobsen Selskabet og Museum Thy. 130 sider.

Pris kr. 150,-

 

Liv i Kludene - Thyboernes Tøj

Væverske og arkitekt Liv Stange har i de sidste årtier haft ansvaret for Museum Thys tekstilmagasin. Hun har derfor et indgående kendskab til samlingen. I dette skrift findes en samling af Livs artikler om de historier, der gemmer sig i de gamle klude. Skriftet deler navn med særudstillingen i 2018, hvor du kan se nærmere på genstandene. 78 sider.

Pris kr. 50,-

Tilbud kr. 40,-
Sælges også i en pakke med Ting fra Thy og Festskrift for Aksel Kristensen for 100,-) 

 

Familie og Landbrug

Svend Sørensen har skrevet denne bog om husmændenes historie på Mors, i Thy og Hanherred. I bogen kommer Svend omkring husmandsbevægelsens spæde start og ender helt fremme ved foreningen Mors-Thy Familielandbrug. 167 sider. 

Pris kr. 200,-

 

Væk fra hverdagen. Sommerhuse ved Limfjorden. 

Limfjordens kyster befolkes året rundt af sommerhusbeboere. I denne bog sættes fokus på forskellige aktører, som gennem tiderne har været med til at præge sommerhusområderne ved den vestlige Limfjord. Bogen indeholder bl.a. et kapitel omhandlende Amtoft sommerhusområde og dets nærmiljø forfattet af blandt andre Museum Thys museumsinspektør Michael Riber Jørgensen.

Redigeret af Line Vestergaard Knudsen
Forlag: Aalborg Universitetsforlag. 2017

Antal sider: 283

Pris: kr. 200,-

 

I historiens spor med Pil og Storm

En oplevelses- og opgavebog til familier. Gennem lege, opgaver, billeder og tekst hjælper bogen dig til at opleve og kende 25 særlige steder fra Nationalpark Thys historie. Udgivet i samarbejde med Nationalpark Thy. Bogen er en del af bogserien High5. Tidligere udkom "Oplev Nationalpark Thy med Pil og Storm", der omhandler Nationalpark Thys natur og også forhandles i museumsbutikkerne.

Forfattere og redaktion: Jimmy Munk Larsen, Rune Tjørnild og Charlotte Boje H. Andersen. 2017.

Antal sider: 63

Pris: kr. 25 (før 50,-)

 

Thy - Længslernes land

En samling af fortællinger og digte af nulevende og afdøde forfattere og digtere, samt fotografier og malerier. Alt med Thy som omdrejningspunkt.

"En præsentation af egnen til indre glæde for dem, der genkender deres egn og måske sig selv, og til overraskelse og inspiration for dem, for hvem egnen er ny." Villy Dall, Thisted Dagblad, 11.11.16

Redaktion: Else Bisgaard, Hans Jørgen Knudtzon, Ib Nord Nielsen og Jytte Nielsen. 2016

Antal sider: 237

Pris: kr. 300,-

 

Jens Søndergaard med islæt af Ane Henriksen

Billedkunstner og væver Ane Henriksen vendte i 2017 tilbage til Thy med en håndfuld store billeder, som er inspireret af maleren Jens Søndergaards værker. Igennem flere år har Ane Henriksen arbejdet med billedtæpperne bl.a. på Statens Værksteder på Gammel Dok i København. Ane Henriksen har tidligere boet 25 år i Thy - især i Hanstholm-området og vævet billeder med inspiration fra naturen og kulturen her. Bogen er produceret i forbindelse med udstillingen på Heltborg Museum, hvor billedtæpperne udstilledes side om side med Jens Søndergaards malerier, der har deres faste udstillingsrum på museet. 2017.

Antal sider: 55

Pris: kr. 100,-

 

Navnlig Thy

Igennem de sidste syv år har Klaus Madsen fortalt historier om Thy og thyboerne på hjemmesiden www.navnligthy.dk. Det er blevet til et par hundrede fortællinger om de mennesker, der bor og lever i området. Kort sagt - beretninger om det levede og levende liv. Museum Thy har igennem mange år haft et frugtbart samarbejde med Klaus Madsen, og denne bog er et af resultaterne. 2017.

Antal sider: 399.

Pris: kr. 300,-

 

Begravet i klitten – Vorupør Gamle Kirkegård

Forfatter: Jimmy Munk Larsen

Med udgangspunkt i Vorupør Gamle Kirkegårds grave har Jimmy Munk Larsen foretaget et større arbejde omkring Vorupørs tidligere beboere og de familier, der er stedt til hvile på Vorupør Gamle Kirkegård. 2016.

Antal sider: 202

Pris: kr. 198,-

 

Metaldetektiverne - detekterfund fra Thy og Mors

I forbindelse med Thy-Mors Detektorforenings 10 års jubilæum udgiver Museum Thy en bog om foreningens historie og de mange detektorfund, som er gjort i årenes løb. Bogen er på 120 sider og rigt illustreret. 2015.

Pris: kr. 250,-

Tilbud kr. 100,-

    

Engle i Thy

I december 2014 udgav Museum Thy en bog om engle i Thy. Forfatterne er Henrik Bolt-Jørgensen, Else Bisgaard, Charlotte Boje H. Andersen og Jytte Nielsen. Bogen er illustreret med Henrik Bolt-Jørgensens fotografier.

Antal sider: 84

Pris: kr. 148,-

Tilbud kr. 50,-

 

Thisted By - tre byvandringer med Svend Sørensen

Tag med ud i Thisteds gader og hør om byens historie, om mennesker, forretningsliv, skoler og de gamle kirkegårde. Og byens berømte sønner Chr. Kold og J. P. Jacobsen ikke at forglemme

DVD

Pris: kr. 98,-

Tilbud: kr. 50,-

 

Handel, demokrati og kultur

En historie om brugsforeningerne i Thy. Forfatter: Svend Sørensen, Henning W. Sørensen, Bent B. Jensen og Kristian V. Olesen. Det er en flot bog, rigt udstyret med gamle og nyere fotos. Bogen falder i tre afdelinger: En generel beskrivelse af brugsforeningsbevægelsen frem til i dag med udgangspunkt i eksempler fra Thy, FDB’s afdeling i Thisted. Bogens hovedafsnit med en beskrivelse af 34 brugsforeninger i Thisted Kommune. 2013.

Antal sider: 168

Pris kr. 98,-

Tilbud kr. 75,-

 

Kirkeliv og Kirker i Thy

Arkitektur og billedkunst i kirken, portrætter af 7 kirker. 

DVD af Klaus Madsen og Henrik Bolt-Jørgensen.

Pris: kr. 125,-

Tilbud kr. 50,-

  

Tarfisk og vækkelseskage. Kulturhistorisk kogebog fra Thy

Thisted Museum fortæller i en ny bog om 200 års madtraditioner i Thy. ”Tørfisk og vækkelseskage. Kulturhistorisk kogebog fra Thy” er titlen på bogen, der er forfattet af Mie Buus, der begyndte indsamlingen af gamle opskrifter helt tilbage i 2004. Bogen indeholder både gamle og nye opskrifter. 

Antal sider: 180

Pris: kr. 198,-

Tilbud kr. 100,-

 

Naturmad i Nationalpark Thy

En guide til anvendelse af naturens egne råvarer i Nationalpark Thy. Bogen indeholder opskrifter på naturmad, der bl.a. kan laves over bål. 

Antal sider: 90

Pris: kr. 100,-

 

Thylands Tidende - aktuel til hver en tid

Forfattere: Svend Sørensen og Leif Damsgaard Jensen.

Thylands Tidende var oprindelig den fælles overskrift til en række artikler i Thisted Posten. Siden er artiklerne blevet redigeret på ny, og der er tilført tilsvarende artikler om emner fra ind- og udland samt fiktive annoncer. Oldnordisk Lokalmuseum i samarbejde med Museum Thy.

Antal sider: 113

Pris: kr. 100,-

 

Det sidste hvilested - Kirkegårde og gravminder i Thisted

Svend Sørensen og Michael Vandet har ikke alene skrevet om kirkegårdenes historie - men også om hvem der der ligger begravet. 

Antal sider: 192

Pris: kr. 200,- 

Tilbud kr. 100,-

 

Fru Marie Grubbe

J.P. Jacobsens måske mest kendte roman. Et hovedværk i dansk litteratur. Museum Thys udgave fra 2014 er et fotografisk genoptryk af førsteudgaven fra 1876. Udgivet i samarbejde med J.P. Jacobsen Selskabet.

Antal sider: 337

Pris: kr. 200,-

 

Tak for dansen!

Portræt af Herdis Dyrmann. Forfatter: Svend Sørensen.

Bogen følger Herdis Dyrmanns meget aktive liv som danselærer og som træner for synkronsvømmerne, som hun førte til toppen af den danske elite. 2011.

Antal sider: 60

Pris: kr. 98,-

Tilbud kr. 50,-

 

”Ud af Skyggen” - udvalgte tekster af Johan Skjoldborg

I anledning af 150-året for digteren Johans Skjoldborgs fødsel i det lille skipperhus i Øsløs, har Thisted Museum udsendt en samling af forfatterens tekster. 2011.

Antal sider: 135.

Pris: kr. 148,-

Tilbud kr. 75,-

 

En tid på Sundbygaard

- livet på en gård i Thy i 1900-tallet

Af Liv Stange og Aksel Kristensen. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred 2008. 

Antal sider: 40

Pris: kr. 60,-

Tilbud kr. 30,-

 

Hugo Matthiessens Thisted

Forfatter: Svend Sørensen og Jytte Nielsen. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred 2008. I bogen gengives Hugo Matthiessens fotografier fra købstaden Thisted, optaget i maj 1919. Endvidere tekstdel om fotografen samt Thisted i begyndelsen af 1900-tallet.

Antal sider: 60

Pris: kr. 120,-

Tilbud kr. 50,-

 

Berregaards Kapel i Thisted Kirke

Forfatter: Michael Vandet. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred 2007. Bogen omhandler det Berregårdske kapel i Thisted Kirke, hvor Enevold Berregaard og Anne Søe er standsmæssigt gravsat. De to er blandt de kendeste af den Thylandske adel, og et utal af folkesagn knytter sig til dem.

Antal sider: 38

Pris: kr. 60,-

Tilbud kr. 40,-

 

Käte Lassen - en grænsebrydende kunstner

Forfatter: Christen Helmer Jørgensen. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred 2003.Bogen fortæller om den tyske kvindelige kunstner, som tabte sit hjerte til befolkningen i kystbyerne i Thy og malede der gennem en menneskealder. Bogen er rigt illustreret.

Antal sider: 120

Pris: kr. 100,-

BOGPAKKE: Tre kvindelige kunstnere
"Käte Lassen - en grænsebrydende kunstner", "Maleren Birte Ohsten" og "Tegneren Ellen Toustrup Madsen Raadal – 1910-1991"
kan købes samlet for kr. 200,- Spar kr. 100,-

 

Maleren Birte Ohsten 

Forfatter: Minna Marie Klange. 

Bogen omhandler Birte Ohsten’s kunstneriske virke dels gennem samtaler om enkeltværker og dels gennem interview med kunstnerkolleger. Bogen er rigt illustreret af kunstnerens akvareller og malerier. Museet for Thy og Vester Hanherred i 2009.

Antal sider:124 sider

Pris: kr. 100,-

BOGPAKKE: Tre kvindelige kunstnere
"Käte Lassen - en grænsebrydende kunstner", "Maleren Birte Ohsten" og "Tegneren Ellen Toustrup Madsen Raadal – 1910-1991"
kan købes samlet for kr. 200,- Spar kr. 100,-

 

Tegneren Ellen Toustrup Madsen Raadal – 1910-1991

Forfatter: Minna Marie Klange. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred 2006. Bogen beretter om kunstnerens liv fra barn i Bedsted, over Kunstakademiet til årene i Krik i Sydthy. Bogen er rigt illustreret med kunstnerens tegninger.

Antal sider: 180

Pris: kr. 100,-

BOGPAKKE: Tre kvindelige kunstnere
"Käte Lassen - en grænsebrydende kunstner", "Maleren Birte Ohsten" og "Tegneren Ellen Toustrup Madsen Raadal – 1910-1991"
kan købes samlet for kr. 200,- Spar kr. 100,-

 

HUD – Erland Knudssøn Madsen

Med bidrag af bla. Jytte Borberg, Bent Haller, Knud Sørensen, Mads Kusk, Kira Kofoed og Jytte Nielsen. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred 2007. Bogen indeholder en biografi, samt flere artikler om hans kunstneriske værker. Bogen er rigt illustreret og er i sig selv et kunstværk. 

Antal sider: 158

Pris: kr. 248,-

Tilbud kr. 98,-

 

Hjemstavn – hav og himmel

Om Thøger Jensen Ruby, Agger - Vesterhavsfisker og hjemstavnsmaler. Forfatter: Jørgen Kjærgaard. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred 2006. Bogen beretter om en Aggerfiskers kunstneriske side, og hvorledes kristendommen påvirkede ham. 

Antal sider: 40

Pris: kr. 50,-

 

Maleren Gunnar Funck – 1913-1975

Forfatter Minna Marie Klange. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred 2003. Bogen er fortællingen om maleren Gunnar Funck liv og kunstneriske virke. Bogen er rigt illustreret med eksempler fra hans år i Thy. 

Antal sider: 68

Pris: kr. 98,-.

Tilbud kr. 50,-

 

Thy i bevægelse – Idrætsliv i 100 år

Forfatter: Svend Sørensen, Flemming Skipper og Kristian J. Kristensen. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred. Bogen omhandler idrættens historie i Thy og Vester Hanherred i de sidste 100 år og indeholder mange billeder af de forskellige præstationer gennem årene. 2004.

Antal sider: 440 

Pris: kr. 100,-

Tilbud kr. 30,-

 

Den lille brogede and - folkeeventyr fortalt i Thy.

Forfatter: Bodil Nørgaard Skoust og Jytte Nielsen. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred 2005. Bogen indeholder en snes folkeeventyr fra Thy – indsamlet i slutningen af 1800-tallet af Evald Tang Kristensen og fortalt af bl.a. Mette Skrædder, Sundby og Anne Marie Jensdatter, Bedsted.

Antal sider: 66

Pris: kr. 98,- 

Tilbud kr. 50,-

 

Den stærke mand fra Thy - og andre lokale sagn

Forfatter: Svend Sørensen. Illustrationer: Hanne Jermiin. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred 2006. Bogen indeholder sagn fra Thy og er fyldt med magiske kvinder, stærke mænd og andre utrolige væsener. Bogen bevarer så vidt muligt den autentiske sprogtone og fortællestil.

Antal sider: 76

Pris: kr. 98,-

Tilbud kr. 50,-

 

At bære livet som det er – Om J.P. Jacobsens liv og digtning

Forfatter: Svend Sørensen og Niels Nielsen. Udgivet af Sparekassen Thy´s Forlag 1997. Bogen fortæller om Thisteddrengen Jens Peter Jacobsen, hans opvækst, naturvidenskabelige interesse og karriere, samt gennembruddet som forfatter i København og hans bekendtskaber i de litterære kredse.

Antal sider: 83

Pris: kr. 148,-

 

De skabte et samfund – Glimt af udviklingen i Vorupør gennem 150 år.

Forfatter: Alan Hjorth Rasmussen. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred 2000. Bogen beretter om fiskersamfundet i Nr. Vorupør. Det er en spændende historie om selve fiskeriet, de religiøse vækkelser og redningsvæsenet. Men også enkeltpersoner som N.P. Madsen omtales i bogen.

Antal sider: 74

Pris: kr. 59,-

 

Freddy E – den abstrakte naturalist fra Thy

Forfatter: Svend Sørensen. Udgivet af Grafico´s Forlag 2000. Bogen fortæller historien om maleren Freddy Eriksen, som igennem flere årtier har haft base i Thy. Den er biografisk opbygget og rigt illustreret med farvegengivelser af kunstnerens egne værker.

Antal sider: 112 

Pris: kr. 148,-

Tilbud kr. 98,-

 

Fra Løgstør til Thyborøn - den regulerede Limfjord

Denne bog handler om menneskenes Limfjord. Om bønder, fiskere, ingeniører og handelsfolk, der kæmpede for at kontrollere og regulere naturen, så søfart og fiskeri ikke blev lukket inde bag sandbarrierer og landtanger, og så landbruget kunne fravriste fjorden dens lavvandede vige og vejler til agerland. Udgivet af Limfjordsmuseernes Samvirke i 2009.

Antal sider: 180

Pris: kr. 148,-

 

Muslinger & mennesker - Arbejde og fest ved Limfjorden

Historien om muslingefiskeriet i Limfjorden. Bogen er forfattet af syv museumsledere fra limfjordsegnene. 2009.

Antal sider: 143

Pris: kr. 60,-

Tilbud kr. 40,-

 

Limfjordens lodser

Limfjordsmuseernes Samvirke tager os i bogen med lodsen på arbejde og dykker samtidig ned i lodseriets historie. I ord og billeder fortælles om lodseriet på Limfjorden - om lodser og bådmænd, om lodsbåde og lodsstationer, om lodsens opgaver til lands og til søs og om kampen for lodseriets fortsatte eksistens.
Forfattere: Mette Lund Andersen, Jan Horskjær og Inger Bjørn Knudsen. 2010.

Antal sider: 70

Pris: kr. 75,-


Kopismykker fra fund i Thy

I museumsbutikken i Heltborg kan du blandt andet købe smykker. Her kan du se de smykker, der er lavet som kopier af fund fra forskellige steder i Thy. Vi har blandt andet kopismykker fra Nors, Skjoldborg, Sjørring, Øster- og Vester Vandet, Jannerup, Vestervig og Hillerslev.


Jernalderskeen fra Ginnerup

Kopi af jernalderske. Originalen blev fundet i 1938 på jernalderbopladsen Ginnerup nær Heltborg. Bopladsen var beboet fra Kr. fødsel til år 300. Denne kopi-ske er lavet i birketræ - udelukkende ved brug af enkelt håndværktøj. Træet er kløvet og groft tilhugget med økse. Færdiggjort med kniv og skekniv. Pudset let med planten skavgræs. Til sidst behandlet med en blanding af bivoks og planteolie. Forarbejdet af Carsten Nielsen. Sælges også i mini-udgave. Skeerne sælges i Heltborg.