Butik

Museum Thys butikker

På museets afdelinger i Thisted, Vorupør og Heltborg kan du også handle i vore museumsbutikker. Udvalget er lidt forskelligt, men her på siden kan de se nogle af de ting, vi tilbyder til salg.


  • Bøger og DVDer fra Museum Thy

  • Kopismykker baseret på fund

  • Thistedtrøjen

  • Jernalderskeen fra Ginnerup


Bøger og DVDer fra Museum Thy

Kan købes i butikkerne på museumsafdelingerne.

 

Væk fra hverdagen. Sommerhuse ved Limfjorden. 

Limfjordens kyster befolkes året rundt af sommerhusbeboere. I denne bog sættes fokus på forskellige aktører, som gennem tiderne har været med til at præge sommerhusområderne ved den vestlige Limfjord. Bogen indeholder bl.a. et kapitel omhandlende Amtoft sommerhusområde og dets nærmiljø forfattet af blandt andre Museum Thys museumsinspektør Michael Riber Jørgensen.

Redigeret af Line Vestergaard Knudsen
Forlag: Aalborg Universitetsforlag. 2017

Antal sider: 283

Pris: kr. 200,-

 

I historiens spor med Pil og Storm

En oplevelses- og opgavebog til familier. Gennem lege, opgaver, billeder og tekst hjælper bogen dig til at opleve og kende 25 særlige steder fra Nationalpark Thys historie.Udgivet i samarbejde med Nationalpark Thy. Bogen er en del af bogserien High5. Tidligere udkom "Oplev Nationalpark Thy med Pil og Storm", der omhandler Nationalpark Thys natur og også forhandles i museumsbutikkerne.

Forfattere og redaktion: Jimmy Munk Larsen, Rune Tjørnild og Charlotte Boje H. Andersen. 2017.

Antal sider: 63

Pris: kr. 50,-

 

Thy - Længslernes land

En samling af fortællinger og digte af nulevende og afdøde forfattere og digtere, samt fotografier og malerier. Alt med Thy som omdrejningspunkt.

"En præsentation af egnen til indre glæde for dem, der genkender deres egn og måske sig selv, og til overraskelse og inspiration for dem, for hvem egnen er ny." Villy Dall, Thisted Dagblad, 11.11.16

Redaktion: Else Bisgaard, Hans Jørgen Knudtzon, Ib Nord Nielsen og Jytte Nielsen. 2016

Antal sider: 237

Pris: kr. 300,-

 

Jens Søndergaard med islæt af Ane Henriksen

Billedkunstner og væver Ane Henriksen vendte i 2017 tilbage til Thy med en håndfuld store billeder, som er inspireret af maleren Jens Søndergaards værker. Igennem flere år har Ane Henriksen arbejdet med billedtæpperne bl.a. på Statens Værksteder på Gammel Dok i København. Ane Henriksen har tidligere boet 25 år i Thy - især i Hanstholm-området og vævet billeder med inspiration fra naturen og kulturen her. Bogen er produceret i forbindelse med udstillingen på Heltborg Museum, hvor billedtæpperne udstilledes side om side med Jens Søndergaards malerier, der har deres faste udstillingsrum på museet. 2017.

Antal sider: 55

Pris: kr. 100,-

 

Navnlig Thy

Igennem de sidste syv år har Klaus Madsen fortalt historier om Thy og thyboerne på hjemmesiden www.navnligthy.dk. Det er blevet til et par hundrede fortællinger om de mennesker, der bor og lever i området. Kort sagt - beretninger om det levede og levende liv. Museum Thy har igennem mange år haft et frugtbart samarbejde med Klaus Madsen, og denne bog er et af resultaterne. 2017.

Antal sider: 399.

Pris: kr. 300,-

 

Begravet i klitten – Vorupør Gamle Kirkegård

Forfatter: Jimmy Munk Larsen

Med udgangspunkt i Vorupør Gamle Kirkegårds grave har Jimmy Munk Larsen foretaget et større arbejde omkring Vorupørs tidligere beboere og de familier, der er stedt til hvile på Vorupør Gamle Kirkegård. 2016.

Antal sider: 202

Pris: kr. 198,-

 

Metaldetektiverne - detekterfund fra Thy og Mors

I forbindelse med Thy-Mors Detektorforenings 10 års jubilæum udgiver Museum Thy en bog om foreningens historie og de mange detektorfund, som er gjort i årenes løb. Bogen er på 120 sider og rigt illustreret. 2015.

Pris: kr. 250,-

    

Engle i Thy

I december 2014 udgav Museum Thy en bog om engle i Thy. Forfatterne er Henrik Bolt-Jørgensen, Else Bisgaard, Charlotte Boje H. Andersen og Jytte Nielsen. Bogen er illustreret med Henrik Bolt-Jørgensens fotografier.

Antal sider: 84

Pris: kr. 50,-
Førpris 148,-

 

Thisted By - tre byvandringer med Svend Sørensen

Tag med ud i Thisteds gader og hør om byens historie, om mennesker, forretningsliv, skoler og de gamle kirkegårde. Og byens berømte sønner Chr. Kold og J. P. Jacobsen ikke at forglemme

DVD

Pris: kr. 98,-

 

Handel, demokrati og kultur

En historie om brugsforeningerne i Thy. Forfatter: Svend Sørensen, Henning W. Sørensen, Bent B. Jensen og Kristian V. Olesen. Det er en flot bog , rigt udstyret med gamle og nyere fotos. Bogen falder i tre afdelinger: En generel beskrivelse af brugsforeningsbevægelsen frem til i dag med udgangspunkt i eksempler fra Thy, FDB’s afdeling i Thisted. Bogens hovedafsnit med en beskrivelse af 34 brugsforeninger i Thisted Kommune. 2013.

Antal sider: 168

Nedsat til kr. 98,-

 

Kirkeliv og Kirker i Thy

Arkitektur og billedkunst i kirken, portrætter af 7 kirker. 

DVD af Klaus Madsen og Henrik Bolt-Jørgensen.

Pris: kr. 125,- 

 

Limfjordens Kroer – en rejse i fortid og nutid 

Limfjorden er færgekroernes land. Kroerne ligger ved de gamle overfartssteder, hvor varer skulle lades om fra vogn til skib. Forfattere: Mie Buus og Svend Sørensen. 2012.

Antal sider: 148

Nedsat til kr. 50,-

      

Tarfisk og vækkelseskage. Kulturhistorisk kogebog fra Thy

Thisted Museum fortæller i en ny bog om 200 års madtraditioner i Thy. ”Tørfisk og vækkelseskage. Kulturhistorisk kogebog fra Thy” er titlen på bogen, der er forfattet af Mie Buus, der begyndte indsamlingen af gamle opskrifter helt tilbage i 2004. Bogen indeholder både gamle og nye opskrifter. 

Antal sider: 180

Pris: kr. 198,-

Nedsat til kr. 100,-

 

Naturmad i Nationalpark Thy

En guide til anvendelse af naturens egne råvarer i Nationalpark Thy. Bogen indeholder opskrifter på naturmad, der bl.a. kan laves over bål. 

Antal sider: 90

Pris: kr. 100,-

 

Thylands Tidende - aktuel til hver en tid

Forfattere: Svend Sørensen og Leif Damsgaard Jensen.

Thylands Tidende var oprindelig den fælles overskrift til en række artikler i Thisted Posten. Siden er artiklerne blevet redigeret på ny, og der er tilført tilsvarende artikler om emner fra ind- og udland samt fiktive annoncer. Oldnordisk Lokalmuseum i samarbejde med Museum Thy.

Antal sider: 113

Pris: kr. 100,-

 

Det sidste hvilested - Kirkegårde og gravminder i Thisted

Svend Sørensen og Michael Vandet har ikke alene skrevet om kirkegårdenes historie - men også om hvem der der ligger begravet. 

Antal sider: 192

Pris: kr. 200,- 

 

Fru Marie Grubbe

(Nyt billede på vej)

J.P. Jacobsens måske mest kendte roman. Et hovedværk i dansk litteratur. Museum Thys udgave fra 2014 er et fotografisk genoptryk af førsteudgaven fra 1876. Udgivet i samarbejde med J.P. Jacobsen Selskabet.

Antal sider: 337

Pris: kr. 200,-

 

Tak for dansen!

Portræt af Herdis Dyrmann. Forfatter: Svend Sørensen.

Bogen følger Herdis Dyrmanns meget aktive liv som danselærer og som træner for synkronsvømmerne, som hun førte til toppen af den danske elite. 2011.

Antal sider: 60

Pris: kr. 98,-

 

”Ud af Skyggen” - udvalgte tekster af Johan Skjoldborg

I anledning af 150-året for digteren Johans Skjoldborgs fødsel i det lille skipperhus i Øsløs, har Thisted Museum udsendt en samling af forfatterens tekster. ”Ud af Skyggen” - udvalgte tekster af Johan Skjoldborg - er titlen på den bogen. 2011.

Antal sider: 135.

Pris: kr. 148,-

 

Kampen mod sandet

Af Peder Skarregaard. Museet for Thy og Vester Hanherred har i 2008 udgivet en bog, Kampen mod sandet, der kortlægger sandflugtens historie. Bogen er et resultat af et stort undersøgelsesprojekt, som blev iværksat forud for oprettelsen af Nationalpark Thy, Danmarks første nationalpark. Formidling af den nye nationalpark har med denne udgivelse fået en rigtig grundbog. 

Antal sider: 46

Pris: kr. 60,-

 

En tid på Sundbygaard

- livet på en gård i Thy i 1900-tallet

Af Liv Stange og Aksel Kristensen. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred 2008. 

Antal sider: 40

Pris: kr. 60,-

 

Hugo Matthiessens Thisted

Forfatter: Svend Sørensen og Jytte Nielsen. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred 2008. I bogen gengives Hugo Matthiessens fotografier fra købstaden Thisted, optaget i maj 1919. Endvidere tekstdel om fotografen samt Thisted i begyndelsen af 1900 tallet.

Antal sider: 60

Pris: kr. 120,-

 

Berregaards Kapel i Thisted Kirke

Forfatter: Michael Vandet. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred 2007. Bogen omhandler det Berregårdske kapel i Thisted Kirke, hvor Enevold Berregaard og Anne Søe er standsmæssigt gravsat. De to er blandt de kendeste af den Thylandske adel, og et utal af folkesagn knytter sig til dem.

Antal sider: 38

Pris: kr. 60,-

 

Käte Lassen - en grænsebrydende kunstner

Forfatter: Christen Helmer Jørgensen. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred 2003.Bogen fortæller om den tyske kvindelige kunstner, som tabte sit hjerte til befolkningen i kystbyerne i Thy og malede der gennem en menneskealder. Bogen er rigt illustreret.

Antal sider: 120

Pris: kr. 200,-

BOGPAKKE: Tre kvindelige kunstnere
"Käte Lassen - en grænsebrydende kunstner", "Maleren Birte Ohsten" og "Tegneren Ellen Toustrup Madsen Raadal – 1910-1991"
kan købes samlet for kr. 299,- Spar kr. 301,-

 

Maleren Birte Ohsten 

Forfatter: Minna Marie Klange. 

Bogen handler om Birte Ohsten’s kunstneriske virke dels gennem samtaler om enkeltværker og dels gennem interview med kunstner kolleger. Bogen er rigt illustreret med farve foto af kunstnerens akvareller og malerier. Museet for Thy og Vester Hanherred i 2009.

Antal sider:124 sider

Pris: kr. 200,-

BOGPAKKE: Tre kvindelige kunstnere
"Käte Lassen - en grænsebrydende kunstner", "Maleren Birte Ohsten" og "Tegneren Ellen Toustrup Madsen Raadal – 1910-1991"
kan købes samlet for kr. 299,- Spar kr. 301,-

 

Tegneren Ellen Toustrup Madsen Raadal – 1910-1991

Forfatter: Minna Marie Klange. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred 2006. Bogen beretter om kunstnerens liv fra barn i Bedsted, over Kunstakademiet til årene i Krik i Sydthy. Bogen er rigt illustreret med kunstnerens tegninger.

Antal sider: 180

Pris: kr. 200,-

BOGPAKKE: Tre kvindelige kunstnere
"Käte Lassen - en grænsebrydende kunstner", "Maleren Birte Ohsten" og "Tegneren Ellen Toustrup Madsen Raadal – 1910-1991"
kan købes samlet for kr. 299,- Spar kr. 301,-

 

HUD – Erland Knudssøn Madsen

Med bidrag af bla. Jytte Borberg, Bent Haller, Knud Sørensen, Mads Kusk, Kira Kofoed og Jytte Nielsen. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred 2007. Bogen indeholder en biografi, samt flere artikler om hans kunstneriske værker. Bogen er rigt illustreret og er i sig selv et kunstværk. 

Antal sider: 158

Pris: kr. 248,-

Nedsat til kr. 148,-

 

Hjemstavn – hav og himmel

Om Thøger Jensen Ruby, Agger - Vesterhavsfisker og hjemstavnsmaler. Forfatter: Jørgen Kjærgaard. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred 2006. Bogen beretter om en Aggerfiskers kunstneriske side, og hvorledes kristendommen påvirkede ham. 

Antal sider: 40

Pris: kr. 50,-

 

Maleren Gunnar Funck – 1913-1975

Forfatter Minna Marie Klange. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred 2003. Bogen er fortællingen om maleren Gunnar Funck liv og kunstneriske virke. Bogen er rigt illustreret med eksempler fra hans år i Thy. 

Antal sider: 68

Pris: kr. 98,-.

Nedsat til kr. 50,-

 

Thy i bevægelse – Idrætsliv i 100 år

Forfatter: Svend Sørensen, Flemming Skipper og Kristian J. Kristensen. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred 2004. Bogen omhandler idrættens historie i Thy og Vester Hanherred i de sidste 100 år og indeholder mange billeder af de forskellige præstationer gennem årene. ÅRSTAL

Antal sider: 440 

Pris: kr. 100,-

Nedsat til kr. 50,-

 

Den lille brogede and - folkeeventyr fortalt i Thy.

Forfatter: Bodil Nørgaard Skoust og Jytte Nielsen. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred 2005. Bogen indeholder en snes folkeeventyr fra Thy – indsamlet i slutningen af 1800-tallet af Evald Tang Kristensen og fortalt af bl.a. Mette Skrædder, Sundby og Anne Marie Jensdatter, Bedsted.

Antal sider: 66

Pris: kr. 98,- 

 

Den stærke mand fra Thy - og andre lokale sagn

Forfatter: Svend Sørensen. Illustrationer: Hanne Jermiin. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred 2006. Bogen indeholder sagn fra Thy og er fyldt med magiske kvinder, stærke mænd og andre utrolige væsener. Bogen bevarer så vidt muligt den autentiske sprogtone og fortællestil.

Antal sider: 76

Pris: kr. 98,-

 

At bære livet som det er – Om J.P. Jacobsens liv og digtning

Forfatter: Svend Sørensen og Niels Nielsen. Udgivet af Sparekassen Thy´s Forlag 1997. Bogen fortæller om Thisteddrengen Jens Peter Jacobsen, hans opvækst, naturvidenskabelige interesse og karriere, samt gennembruddet som forfatter i København og hans bekendtskaber i de litterære kredse.

Antal sider: 83

Pris: kr. 148,-

 

De skabte et samfund – Glimt af udviklingen i Vorupør gennem 150 år.

Forfatter: Alan Hjorth Rasmussen. Udgivet af Museet for Thy og Vester Hanherred 2000. Bogen beretter om fiskersamfundet i Nr. Vorupør. Det er en spændende historie om selve fiskeriet, de religiøse vækkelser og redningsvæsenet. Men også enkeltpersoner som N.P. Madsen omtales i bogen.

Antal sider: 74

Pris: kr. 59,-

 

Jens Søndergaard og landet mod nordvest

Forfatter: Jytte Nielsen. Udgivet af Sparekassen Thy´s Forlag 1995. Bogen er udgivet i anledning af maleren Jens Søndergaards 100 år dag. Den fortæller specielt om forholdet til Thy og de motiver han hentede her. Bogen er rigt illustreret med eksempler på kunstnerens værker fra det nordvestjyske.

Antal sider: 110     

Pris: kr. 248,-

 

Himlen over Thy - maleren Knud Kristensen

Den lokale maler, Knud Kristensen, er kendt for sin ekspressive stil med meget farverige motiver. Forfattere: Bodil Guler Vogel & Jytte Nielsen. 2010

Antal sider: 40

Pris: kr. 50,-

 

Jens Søndergaards Thy - på Thisted Bibliotek

Gennem trekvart århundrede har Jens Søndergaards malerier gjort et besøg på Thisted Bibliotek til en særlig oplevelse. Skiftende generationer af lånere er blevet erindret om den storhed, der præger landskaberne i Thy. Forfattere: Knud Holch Andersen, Jens Bjerregaard & Jytte Nielsen. 2014 

Antal sider: 60

Pris: kr. 100,-

 

Freddy E – den abstrakte naturalist fra Thy

Forfatter: Svend Sørensen. Udgivet af Grafico´s Forlag 2000. Bogen fortæller historien om maleren Freddy Eriksen, som igennem flere årtier har haft base i Thy. Den er biografisk opbygget og rigt illustreret med farvegengivelser af kunstnerens egne værker.

Antal sider: 112 

Pris: kr. 148,-

 

Jul i Thy 2016

Det traditionsrige, årlige julehæfte.

http://www.julithy.dk/

Kan købes i Museum Thys afdelingers butikker, i boghandler og i de fleste dagligvarebutikker i Thy.

Pris: kr. 85,-

 

Fra Løgstør til Thyborøn - den regulerede Limfjord

Denne bog handler om menneskenes Limfjord. Om bønder, fiskere, ingeniører og handelsfolk, der kæmpede for at kontrollere og regulere naturen, så søfart og fiskeri ikke blev lukket inde bag sandbarrierer og landtanger, og så landbruget kunne fravriste fjorden dens lavvandede vige og vejler til agerland. Udgivet af Limfjordsmuseernes Samvirke i 2009.

Antal sider: 180

Pris: kr. 148,-

 

Muslinger & mennesker - Arbejde og fest ved Limfjorden

Historien om muslingefiskeriet i Limfjorden. Bogen er forfattet af syv museumsledere fra limfjordsegnene. 2009.

Antal sider: 143

Pris: kr. 60,-

 

Limfjordens lodser

Limfjordsmuseernes Samvirke tager os i bogen med lodsen på arbejde og dykker samtidig ned i lodseriets historie. I ord og billeder fortælles om lodseriet på Limfjorden - om lodser og bådmænd, om lodsbåde og lodsstationer, om lodsens opgaver til lands og til søs og om kampen for lodseriets fortsatte eksistens.
Forfattere: Mette Lund Andersen, Jan Horskjær og Inger Bjørn Knudsen. 2010.

Antal sider: 70

Pris: kr. 75,-


Kopismykker fra fund i Thy

I museumsbutikkerne kan du blandt andet købe smykker. Her kan du se de smykker, der er lavet som kopier af fund fra forskellige steder i Thy. Vi har blandt andet kopismykker fra Nors, Skjoldborg, Sjørring, Øster- og Vester Vandet, Jannerup, Vestervig og Hillerslev.

(Billeder på vej)


Thistedtrøjen

I 2006 viste Museet for Thy Vester Hanherred(nuværende Museum Thy) strikkedesigneren Elsebeth Lavolds udstilling Strik i vikingernes fodspor, med design inspireret af vikingetidens snoningsornamentik. I en pause i arbejdet med at få udstillingen på plads, fik Elsebeth sig en lille tur gennem museets samlinger.

I kælderen på museet fandt hun en jernbeslået egetræskiste fra 1700-tallet. Her blev hun inspireret til at lave en trøje. Nu findes trøjen i virkeligheden, som strikkepakke med garn plus opskrift, fremstillet eksklusivt for salg på museet. Garnet er dansk spelsau-uld i naturfarver.


Jernalderskeen fra Ginnerup

Kopi af jernalderske. Originalen blev fundet i 1938 på jernalderbopladsen Ginnerup nær Heltborg. Bopladsen var beboet fra Kr. fødsel til år 300. Denne kopi-ske er lavet i birketræ - udelukkende ved brug af enkelt håndværktøj. Træet er kløvet og groft tilhugget med økse. Færdiggjort med kniv og skekniv. Pudset let med planten skavgræs. Til sidst behandlet med en blanding af bivoks og planteolie. Forarbejdet af Carsten Nielsen.