Udstillinger

Museum Thys seks faste udstillingssteder

Herunder kan du læse om de seks udstillingssteders faste udstillinger, mens du til venstre kan se, hvilke aktuelle og kommende særudstillinger, vi har på programmet.

Thisted Museum

Thisted Museum åbnede i sommeren 2023 i nye rammer i Jernbanegade 11. I det nye museum kan du finde syv permanente udstillinger og skiftende særudstillinger. De permanente udstillinger indeholder arkæologiske udstillinger om sten-, bronze- og jernalder samt vikingetid og middelalder. Derudover finder du udstillinger om købstaden Thisted, Thys erhvervs- og industrihistorie samt om Thys nyere historie siden ca. 1970'erne. Du kan læse mere her.

Bunkermuseum Hanstholm

Bunkermuseum Hanstholm dækker over et stort fæstningsværk fra Besættelsestiden samt en udstillingsbygning af nyere dato. Hvis du interesserer dig for Anden Verdenskrigs kulturspor og Atlantvolden, så er det Hanstholm, du skal besøge. Du kan læse mere her.

Heltborg Museum

På museets afdeling i Heltborg kan du opleve en masse forskelligt. En stor samling af landbrugsredskaber fra første halvdel af 1900-tallet, en mindestue for den lokale digter Hans Bakgaard, en rekonstrueret jernaldergård, der levendegøres i sommerferien og ikke mindst kunst. På Heltborg Museum finder du Jens Søndergaard-malerier og skiftende udstillinger. Du kan læse mere her.

Vorupør Museum

I et gammelt bådeværft i Vorupør har museet udstillet genstande fra kyst- og fiskerlivet i begyndelsen af forrige århundrede. I sommerhalvåret byder Vorupør Museum på madarrangementer og aktiviteter på det gamle værksted. Læs mere her.

Skjoldborgs Hus

Digteren og forfatteren Johan Skjoldborg, kendt som Husmændenes digter, fødtes i 1861 i Øsløs. Nu benyttes hans barndomshjem, et skomagerhjem, til udstilling af hvordan et husmands- og landbyhåndværkerhjem kan have set ud i sidste del af 1800-tallet. Læs mere her.

Fiskerhuset i Agger

I Fiskerhuset i Agger kan du opleve, hvordan livet i fiskerkår har været i gamle dage. Du kan læse mere her.