Kommende særudstillinger

 


Særudstilling - Heltborg Museum

Sommerudstilling: Kirketekstiler

Periode: 16. juni - 1. september 2019

Sommerens særudstilling på Heltborg Museum vil stå i kirketekstilernes tegn. Messehagler, dåbsklude og alterklæder fra Thy og Mors vil blive udstillet.

Morsø – Sydthy – og Nordthy Distriktsforeninger og Morsø –Sydthy og Thisted provstier har sammen med Heltborg Museum v. Liv Stange og Jytte Nielsen gennem længere tid arbejdet på at skabe en udstilling med mange forskellige messehagler fra Mors og Thy. Rundt omkring i vore sognekirker findes de smukkeste tekstilarbejder fra mange anerkendte kunstnere. Messehaglen er jo først og fremmest et klædningsstykke til brug ved gudstjenesten, men kan også være et sandt kunstværk, som formilder kristne symboler og tegn. Til udstillingen er der således lånt tekstiler fra mange kirker.

I udstillingsperioden vil der være arbejdende værksteder og foredrag, så alle kan lære at strikke dåbsklude eller blive klogere på tekstilernes historie.

Udstillingen åbnes den 16. juni kl. 14.00 af tidligere biskop Søren Lodberg Hvas. Alle er velkommen.

Foto: Fotografen Thisted (fra www.vestervig-kirke.dk)


Særudstilling - Heltborg Museum

Efterårsudstilling: Dorthe Kudsk Harbo

Periode: 14. september - 31. oktober 2019

Dorthe Kudsk Harbo er født 1978 i Thy, hvor hun voksede op med stor kærlighed for naturen. Uddannet på skulpturlinien på Århus Kunstakademi 1999-2004. Naturen er hendes direkte kilde til energi, og det er også fra den, hun henter inspirationen til sine værker. 
For tiden er hendes foretrukne udtryksformer er ståltråd, bronze og tegning.