Når du går med detektor...

Går du med detektor?

Metalgenstande fra oldtid, middelalder og nyere tid har stor værdi i beskrivelsen af vores fælles historie. Kontakt derfor gerne museet for at få en vurdering. På museet bliver genstanden bestemt og registreret. Oplysningerne om genstanden indgår fremover i det samlede fundregister, og fundet har derfor bidraget med endnu en lille flig af viden om vor historie.   Netop derfor har det stor betydning, at fundstedet registreres så nøjagtigt som muligt, helst med et GPS-koordinat. Der henvises desuden til de skrevne og uskrevne regler om brug af metaldetektor: Se her

Genstande af ædelmetal og andre fund med særligt stor kulturhistorisk værdi vil kunne erklæres for ”danefæ”. Også i disse tilfælde indleveres genstandene på det lokale museum, hvorfra de sendes videre til Nationalmuseet. Det er Nationalmuseet som vurderer, om genstanden skal erklæres for danefæ, som er statens ejendom. Men til gengæld vil du modtage en dusør for fundet.

Metalfund fra oldtid og middelalder – også genstande, der ikke er potentielt danefæ - bør afleveres på museet, hvor de indgår i samlingen som kildemateriale til egnens historie.

Kontakt: Charlotte Boje Andersen tlf. 21388366 Charlotte@museumthy.dk