Sommerens museumsoplevelser

26-06-2019

Tid til et afbræk fra stranden?

Sommeren 2019 byder på en række forskellige museumsoplevelser.

Thisted Museum er stedet, hvor du kan opleve historien fra Thylands perspektiv - lige fra de ældste tider, over 1850ernes købstad og til særudstillingen om 1968.

Heltborg Museum har denne sommer en særlig sommerudstilling i samarbejde med området kirker. Vi har samlet kirketekstiler i forskellige afskygninger, og udstiller både nye og gamle messehageler. Derudover er Jens Søndergaards-samlingen også åben, nu med nye kultegninger. Og udendørs er der børneaktiviteter ned nærvær og ro i jernaldergården. Tag børnene med en tur jernalderens verden, hvor du kan smede en kniv, bage et fladbrød eller bare nyde madpakken uden stress og jag.

Vorupør Museum har børneaktiviteter på det gamle bådebyggeri, hvor børn kan bygge både eller skabe fantasifulde væsner af naturens materialer. Du kan også høre historier om livet ved kysten med fiskeri og trange kår; og valget mellem Indre Mission og brændevinen.

Bunkermuseum Hanstholm byder på sin faste udstilling om Atlantvolden og de enorme fæstningsværker, derudover kan du opleve en togtur med ammunitionstoget og en gratis bunkervandring. Det kan du læse mere om på https://bunkermuseumhanstholm.dk/ eller i museets kalender.

Fiskerhuset i Agger holder i år åbent med det gamle fiskerhus og årets særudstilling med fotos fra Fjordlandet, Agger og Thy.

I Skjoldborgs Hus i Øsløs kan du opleve et gammelt skomagerhjem, men hver onsdag i juli måned kan du også høre mundtlige versioner af husmandsdigterens noveller.

Læs mere i museets kalender. Du finder den på vore afdelinger eller på hjemmesiden her.