0730_jernaldermarked.jpg

19-07-2022

Hverdage i uge 28-29-30 i Heltborg kl. 11-16
Jernalderdage

Besøg Heltborg for 2000 år siden. I jernaldergården ved Heltborg Museum er der på hverdage i uge 28, 29 og 30 levendegjort med forskellige aktiviteter og håndværk. Blandt andet kan du opleve smedens varme esse, øve dit sigte på bueskydningsbanen, lave dine egne lerperler eller -terninger, dufte og smage på maden lavet over bål, samt prøve kræfter med tekstilarbejde. Du kan også prøve at få en rekonstrueret jernalderdragt på. Aktiviteterne varierer fra dag til dag. Pris: Entré / 10 kr. for børn.

Mandage og tirsdage t.o.m. 2/8 i Vorupør kl. 12-15
Pandekager og vildt syltetøj

Kom forbi Vorupør Museum og smag på pandekager med syltetøj lavet af klithedens bær. Hvis du har lyst, kan du selv være med til at bage din egen pandekage og røre en grydefuld syltetøj sammen. Gå også på opdagelse i udstillingen ”Smagen af Thy” om planternes betydning i Thys kulturhistorie. Pris: Entré og 10 kr. for materialer.

Onsdage og torsdage t.o.m. 4/8 i Vorupør kl. 12-15
Bådebyggeri
På Vorupør Museums værksted kan man prøve at bygge en båd og samtidig høre om bådebyggeriet i gamle dage, samt opleve stemningen i det gamle værksted. Kun for børn ifølge med voksne. Pris: Entré og 10 kr. for materialer.

Sidste weekend i juli i Heltborg (30/7-31/7) kl. 11-16
Heltborg Jernaldermarked 2022

Denne weekend mødes alverdens dygtige håndværkere i jernaldergården ved Heltborg Museum. Her viser de deres kunnen i ord og handling, og man kan få sig en snak med dem – eller måske gøre en god handel. Man kan bl.a. opleve metalstøbning og smedning, tekstilforarbejdning, horn-, ben-, læder- og glasarbejde, keramik, madlavning, brødbagning og meget andet. Pris: Entré.