Nyheder

004_ild1.jpg

Skolebesøg?

04-08-2020

Skal din skoleklasse på besøg på det lokale museum, skal du på en byvandring eller noget helt tredje? Herunder kan du se to af vores forløb, der er støttet af børne- og familieudvalget.

En dag i jernalderen
20 forløb for 4. klasser
Historieundervisning med fokus på håndens arbejde og oplevelser med sanserne. I jernaldergården har vi forskellige muligheder for håndværk, bl.a. smedning, jernudvinding, madlavning, keramik, træsnitning, håndarbejde m. uld og bueskydning. Eleverne går tilbage gennem tiden med Rune og ender tilbage i det første århundrede efter Kristi Fødsel, hvor de iklædes jernalderkofter og -peplos(kjoler). Vi fortæller undervejs historier om jernalderen ift. Thy og de lokale fund, der er gjort, og som ligger til grund for vores arbejde i jernaldergården. Hvert forløb er forskelligt idet vi bruger eleverne som medskabere af jernaldergårdens udvikling. For eksempel kan det være, vi skal have lavet et pileflethegn eller lagt en ny brolægning eller bygget et nyt hus. 
Periode: 18/8-3/9 2020 samt 17/5-4/6 2021.
https://www.rum.thisted.dk/grundskole/en-dag-i-jernalderen

Hanstholm under Besættelsen
18 forløb for 8. klasser
Et nyt undervisningsforløb målrettet skoleklasser, hvor vi gennem rundvisning og opgaveløsning har fornyet og forandret skolebesøget i museumsbunkeren- og området. Hvorfor lå der fire store kanoner i netop Hanstholm? Hvilke forandringer oplevede lokalbefolkningen? Hvordan kunne en udstationering i Hanstholm påvirke de tyske soldater?
Periode: 19/10-13/11 2020 samt 1/3-31/3 2021.
https://www.rum.thisted.dk/grundskole/hanstholm-under-bes%C3%A6ttelsen

Hvis du ønsker at booke museumsformidleren eller noget andet i skoletjenesten, så må du meget gerne notere navn, telefonnummer, emailadresse, skolens navn, klassetrin, antal elever, ønsket dato for afholdelse af besøget/forløbet samt en kort beskrivelse af, hvilke ønsker der er i forhold til vores bidrag. Send det hele til rune@museumthy.dk og så vender jeg tilbage til dig hurtigst muligt.
 

Se vores øvrige forløb her: https://www.rum.thisted.dk/udbyder/museum-thy