Nyheder

Udklip.JPG

Jernalderdage

08-07-2024

Bag Heltborg Museum finder du en rekonstrueret jernaldergård, hvor du kan opleve, hvordan livet så ud i Thy i århundrederne omkring Kristi Fødsel.

På hverdage i uge 28-30 i juli måned kan du i jernaldergården opleve levendegørelse og deltage i en række aktiviteter, hvor du kan opleve og sanse historien på egen krop. Jernaldergården er et oplagt sted for familier, hvor man i trygge rammer kan nyde sin medbragte madpakke og prøve forskellige historiske håndværk målrettet børn. Aktiviteterne kan variere fra dag til dag, men én ting er sikkert, der er altid noget spændende at prøve i jernaldergården.

Romerne kommer! Sidste weekend i juli (27.-28.) får jernaldergården i Heltborg besøg af tilrejsende håndværkere og en flok romere til årets jernaldermarked, hvor vi fortæller om fortidens liv og håndværk. Køb sortbrændt jernalderkeramik af pottemageren, se hvordan perlemageren former det varme glas, prøv kræfter med bueskydning eller hør om fortidens drabelige krige og våben. Oplev også hvor tids- og ressourcekrævende udvindingen af jern fra myremalm har været.

Jernalderdage: Hverdage i uge 28-29-30 kl. 11-15
Jernaldermarked: Lørdag og søndag 27-28. juli kl. 11-16