DJI_0008.jpg

Genåbning!

19-04-2021

Det er med stor glæde vi kan genåbne vores udstillingssteder og igen modtage museumsgæster fra onsdag d. 21. april. Vær opmærksom på, at der skal bæres mundbind eller visir under besøget og desuden kræves gyldigt coronapas for at kunne tilgå vores udstillingssteder, hvis du er over 15 år gammel. Se myndighedernes informationsside om Coronapas for yderligere informationer. Klik her!

Følgende museumsafdelinger åbner fra 21. april:

Vorupør Museum:
På Vorupør Museum kan du denne sommer gå på opdagelse i den etnobotaniske udstilling "Smagen af Thy", der handler om Thys spiselige planter. Du kan høre om, hvad planterne har betydet i hjemmene før i tiden, og hvad planterne betyder for Thy i dag. Hvad smager Thy egentlig af? Der er noget for hele familien på Vorupør Museum.

Vorupør Museum er indrettet i et gammelt bådeværft, hvor den gamle heldæksmotorbåd ”Brødrene” står centralt. Museet fortæller desuden om kystfiskeriet, om Vorupørs udvikling og om de specielle livsvilkår, kystbefolkningen har haft. Inde i det gamle stuehus finder du køkkenet og det brændefyrede støbejernskomfur, hvor museet i mange år har arbejdet med gamle opskrifter og bl.a. har brygget øl, lavet oste og sennep og meget andet.

Bunkermuseum Hanstholm:
På Bunkermuseum Hanstholm kommer du tæt på 2. Verdenskrig i den stærkeste tyske fæstning i Danmark.

Museets enorme bunker var hjem for 90 tyske soldater, men rummede også en af de enorme 38 cm-kanoner. Museumsbunkeren har et samlet areal på ca. 3000 m2, og er dermed en af de største bunkere tyskerne byggede i Danmark. I midten af museumsbunkeren stod en af de fire 38 cm kanoner, som udgjorde det tyske kystbatteri "Hanstholm II".

Gå derudover på opdagelse i vores ca. 100.000m2 store frilandsmuseum med et væld af forskellige bunkere.

Heltborg Museum:
Heltborg Museum er beliggende i en gammel skole med den skønneste udsigt over Limfjordslandskabet, når det er smukkest. Inde på museet finder du en større samling af maleren Jens Søndergaards malerier, ligesom der er udstillet værker af andre anerkendte kunstnere fra lokalområdet.

Særudstillingen "Thy i kunsten":  Især landskabet og kysten var tidligere et yndet motiv for mange kunstnere, som tilbragte nogle uger om sommeren i Thy. I udstillingen viser vi nogle af de værker, som disse forbipasserende kunstnere fremstillede. Det giver på én gang indblik i smukke landskaber og forskellige kunstneriske udtryk. F.eks. malede Niels Holbak i 1926 dette billede af Ydby Skjold med de karakteristiske slugter ned mod fjorden, de fine gravhøje og Draget i baggrunden. Udover Holbak er der værker af Knud Eel, Frank Poulsen, Preben Gang, Viggo Helsted, Lis Stoltenberg.

Museet har også en landbrugsudstilling med redskaber fra før traktorens indtog – da oldefar var barn. Du kan også følge med i biernes liv i observationsstadet. Bag museet finder du en jernaldergård, der er rekonstrueret ud fra udgravninger i Heltborg. Og sidst men ikke mindst har museet fået en ny museumsbutik med bl.a. bøger og museumskopismykker af lokale fund.