0604Jensufferasmussen-(1).jpg

Forårsudstilling i Heltborg

02-04-2019

Jens Søndergaard-samlingen på Heltborg Museum

Så er alle Jens Søndergaards værker tilbage på Heltborg Museum. I 2018 var malerierne udlånt til to udstillinger på hhv. HEART i Herning og Øregaard Museum i Hellerup. De hjemkomne værker er nyophængt i museets sale og samtidig vises også en række nye værker. For år tilbage modtog Museum Thy en rulle med tegninger og akvareller fra kunstnerens tidlige år. Nu er værkerne blevet konserveret og kan udstilles for publikum. Det drejer sig om kultegninger af modelstudier fra årene omkring 1919, samt store tegninger og akvareller fra landskabet i Sydthy i første halvdel af 1920erne. Udsigten fra Skindbjerg Høje i Vestervig og fra Ashøje mod vest samt fra Heltborg mod Næssund er blandt motiverne. Skitserne viser den unge Søndergaard, som afprøver teknikker på sit elskede landskab i hjemegnen. Et motiv som han skal blive anerkendt på.

Jens Uffe Rasmussen - Øhavet, byen og farven

Jens Uffe Rasmussen, f. 1948, er maler og grafiker. Han har sin kunstneriske uddannelse fra Det Fynske Kunstakademi, 1969-1972, hvor han også senere har fungeret som lærer, samt fra adskillige udlandsophold, hvoraf især skal nævnes Sydfrankrig.

Jens Uffe Rasmussen har holdt en lang række af udstillinger i såvel Danmark som i udlandet. Og han har udført talrige udsmykningsopgaver i det offentlige rum. Udsmykningsopgaverne er meget forskellige, såvel i udseende som i materialevalg. I 1975 flyttede Jens Uffe Rasmussen til Sydfyn og siden har naturen, vandet og kysten været en evig, altoverskyggende inspirationskilde for ham. Det er således naturens rige koloristike virkninger og rent abstrakte mønstre han ønsker at indfange, og billederne er blevet stadig mere abstrakte, således at kun mønsteret og farvevirkningen står tilbage.

I den aktuelle forårsudstilling vil Jens Uffe Rasmussen vise en række af sine litografier, akvareller og malerier under overskriften "Øhavet, byen og farven". Forårsudstillingen er tilgængelig frem til 12. maj 2019.