Et museum i min børnehave

Et museum i min børnehave

Periode

Hele året, dog ikke december

Sted

Din institution

Målgruppe

4-6 år

Antal

15

Beskrivelse

Forløbet er baseret på et læringseksperiment fra Københavns Museum. Vi lærer om og leger kort og godt museum for at styrke børnenes forståelse for at være historiske væsner. Både skabt af historien, men også skabere af historien. Vi taler om, hvad et museum egentlig er, og hvorfor vi gemmer gamle ting inde i det store gule hus i Thisted. Og så skal vi selv prøve at lave et museum med de vigtigste og bedste ting, vi har i børnehaven.

Formål

Museumsformidleren kommer på besøg i børnehaven, og vi lærer, hvad et museum er, og hvad man laver på et museum. Museumsformidleren har nogle ting fra museet med som vi kan se nærmere på. Målet med forløbet er, at vi laver vores egen museumsudstilling, laver museumsbilletter, fejrer udstillingsåbningen og ikke mindst inviterer mor og far på besøg i udstillingen. De skal selvfølgelig huske billetten, så de kan komme ind.

Aktiviteter

- Fortælling og fremvisning af udvalgte genstande.

- Vi taler om, hvad et museum er, hvilke ting, der er i et museum.

- Vi udvælger selv hver vores genstand fra børnehaven. Der skal være en genstandsbeskrivelse til hver genstand - her laver vi en tegning som beskrivelse.

- Vi skal bygge vores egen udstilling af alle de fine udstillingsgenstande.

- Vi skal lave vores egne museumsbilletter. Dem kan vi give til mor og far.

- Når vi har lavet alle tingene, så skal vi fejre udstillingen. Måske med et stykke kage, popcorn eller et glas saftevand?

- Når mor og far kommer sidst på dagen, så skal de bydes ind for at se udstillingen. De skal huske at vise billetten, når de kommer ind.

Pris

500,- pr. forløb (Inklusiv moms) Prisen er for et besøg i institutionen fra museet, hvor der fremvises ting og sager i børnehøjde, og hjælp til at få resten af forløbet til at fungere. Hele forløbet kan strækkes over flere dage, og hvis der er behov for et eller flere besøg på et af museets afdelinger eller af formidleren, så skal vi nok kunne tale os tilrette om en pris som alle er tilfredse med. Antal deltagere kan vi også sagtens tale om.